Ruta Camí de Ronda

CAMI DE RONDA NORD UN CAMI “ARRAN DE MAR”.

Ruta senderisme Cami de Ronda Tossa de Mar disposa d’un patrimoni de natura que alberga dins dels seus espectaculars i escarpats penya segats un dels tresors més bonics, verges i apreciats del nostre municipi en particular i de la Costa Brava en general, “els Camins de Ronda”.

Petits trams de camins i corriols que se entrellacen entre penya segats i petites cales a través de petits trams esquitxats de petits desnivells, per poder caminar el major temps posible “arran de mar”. L’olor a salabró d’aigua marina mes als aromes que desprenen es nostres romanís i flor de farigola seràn els valors afegits al traçat, que ens acompanyaràn durant el trajecte. Diferents époques de l’any ens regalaran diferents prespectives d’un mateix escenari.Els verds esmeraldes del mar Mediterrà de l’estiu, es tornaràn blaus plom a la tardor e hivern, que acaronaran es verds pins i suros nascuts entre escletxes de roca massisa estampats sobre el teló que formen els núvols i la llunyana línea de l’hortizó.

Tot un auténtic luxe per fer gaudir tots els nostres sentits a través de la caminada.

Des de Can Tonet aquest any et brindem una gran novetat, i es que aquest any gràcies a la feina feta per l’Àrea de Medi ambient de l’ajuntament de Tossa de mar, podrem transitar per un nou tram del camí de Ronda Nord.

Fins a dia d’avui el cami de ronda nord ens conduia des de el seu inicia a Tossa, per finalitzar a Cala Pola. Per seguir direcció Sant Feliu el traçat es desviaba per anar a buscar el camí de gran recorregut, el conegut GR-92.

Aquest any i sota les indicacions del nostre experimentat guia, en Josep, tenim l’oportunitat de poder inaugurar el tram” Tossa – Sant Feliu” Un “camí de Ronda arran de mar” a través de la recuperació d’antics corriols que antigament feren servir els Tossencs per realitzar activitats com fer Carbó o practicar el contrabando de Tabac. Camins que habien quedat en desús a causa de la desaparició d’aquestes activitats.Aquest any 2018 s’han acondicionat i arreglat petits trams que entrellacen antigues víes entre algunes de les Cales més maques de la nostra costa Brava. Cales com “Futadera”, “Cala del Sr. Ramón o de la Corcollada”, “Vallpregona” o la “Cala de Canyet”.

Fer el camí de ronda nord entre Tossa i Sant Feliu “arran de mar” consta de tres parts o etapes ben definides que es poden realitzar seguint diferentes fórmules. Podent fraccionar les etapes en tres, o be si el nostre nivell es alt, podent realitzar-lo tot d’una tirada.

 

 

També et pot interesar:

RUTA ES CODOLAR

RUTA RUIXONS

RUTA SANT GRAU

RUTA PUIG DE SES CADIRETES