Ruta de Sant Ponç o de les herbes Medicinals de Tossa

  • Duració aproximada.

El temps efectiu caminant es de unes 2h a 2h30 cobrint uns 7,5km. La duració total de l’activitat dependrà de la quantitat de persones en el grup i en el temps que es facin servir en les explicacions  de les plantes i l’ús d’aquestes. Es una activitat d’unes 3h a 3h30min. Des de la sortida i fins l’arribarda.

  • Recorregut físic per on passarà la ruta.

Es sortirà de Can Tonet per anar a buscar el eix transversal que es la riera de Tossa la qual anirem remuntant. En el traçat coneixerem els encants dels llocs locals com pot ser el mil·lenari “pi de Can Martí”, el Remodelat Parc de “sa Riera” , “sa Pineda”. “Es molí vell” o “Can Coure” seran altres atractius propis de la ruta que en Josep ens anirà descobrint, per arribar a l’antiga Ermita de Sant Benet.

La tornada es farà sobre el mateixos passos arribant a Can Tonet, podent afegir algun tipus de modificació en funció de la època i la floració de les pròpies plantes.

L’horari de Sortida serà en funció del nombre de persones del grup, sent a les 9:30h l’horari del matí, i a les 17h si es horari de tarda.

Lloc on començarà i acabarà la ruta així com els horaris de sortida.

  • Km de la ruta.

El km total serà d’uns 7km.

  • Grau de dificultat i nivel técnic.

Grau baix passant per una ruta planera.

  • Recomanacions técniques de la ruta.

Recomanem Calçat i vestimenta adequada  al senderisme adequat a l’època de l’any , crema solar i protecció solar com poden ser barrets, aigua i menjar, ulleres de sol.

  • Breu explicació de les característiques de la ruta.

Sortida Taller on podrem descobrir a través del tacte, olfacte, visió i degustació, dels tresors terapèutics que guarda la nostra vegetació local així com l’aplicació que aquestes tenien sobre les dolències sobre el dolor, mals de ventre entre altres . Plantes com la Farigola, el Romaní, la Murtra o L’arç Blanc (conegut també com pometes de Sant Joan), nodreixen aquest tram per on cada any transita el Pare Pelegrí en el compliment del nostre conegut “vot del poble”. L ‘importància d’aquestes plantes medicinals queda reflectida en el cant del pelegrí on  la cançó diu : “Tossa és humil i oberta a l’aire com una flor de Romaní, que es torna mel i es torna flaire, pel vot sagrat del Pelegrí”

  • Calendari de la Ruta.

Sota reserva

També et pot interesar:

RUTA ES CODOLAR

RUTA RUIXONS

RUTA SANT GRAU

RUTA PUIG DE SES CADIRETES