Senderisme a Tossa de Mar

Senderisme al Paradís Blau.

Un món de sensacions i experiències ens a guarden dins dels vuit itineraris que us tenim preparats. Les característiques de la nostra vila ve donada per la fusió tant dels colors verds dels nostres  boscos mediterranis que es fusionen amb els blaus marins del nostre mar mediterrà, com en l’olor de la salabror marina i el nostre romaní o farigola. Aquestes particularitats fan del nostre entorn un lloc privilegiat dins de la costa brava on història i bellesa van juntes de la mà. A Can Tonet oferim la possibilitat de poder gaudir de la bellesa del nostre patrimoni històric -paisatgístic a través de vuit rutes temàtiques degudament preparades. Podrem descobrir quines plantes medicinals tenim la nostra vila encara a dia d’avui, o com es feia la pela del suro, descobrirem quins colors engalanen la nit en els focs de Santa Ana de Blanes vistos des de Tossa, o quin efecte socio econòmic van tenir a Tossa els Indians.

La persona encarregada de fer-nos gaudir de tots els plaers i secrets que guarden els nostres itineraris, serà en Josep.

Experimentat i acreditat guia dins del àmbit del senderisme i excursionisme en general, en Josep ho es amb el senderisme a dins de la nostra vila en particular. Historiador local i enamorat de la nostra terra, en Josep treballa en el seu petit Taller artesanal la fusta local com pot ser el roure, les soques de bruc per fer pipes, o vares d’avellaner per fer els pals per caminar de una forma totalment artesanal.

En Josep es una persona apassionada de la història i dels secrets que Tossa guarda dins dels seus senders. Històries que ens ha forjat una identitat pròpia i a ser com som a dia d’avui.  Persona apassionada per la terra, el seu punt de vista apassionat  ens farà gaudir de l’entorn en tota la seva totalitat a través de les seves explicacions adquirides al llarg dels anys, fent una immersió total tan en la natura com a l’historia local.

Sota la idea de “turisme actiu” donem la possibilitat de poder descobrir el nostre patrimoni paisatgístic i medi ambiental podent fer esport al aire lliure i al mateix temps conèixer les petites particularitats de la nostra vila.